Obchodní dům Billa a náměstí Komořan

Spolek Pro Komořany se stal účastníkem řízení (dokument ZDE) ve kterém bude položen základní kámen nového veřejného prostoru, který na desítky let ovlivní tvář Komořan.

Inspiraci, jak by mohl prostor okolo obchodního domu vypadat, můžeme hledat v Litomyšli, kde se povedlo obchodní dům zakomponovat do budoucího autobusového nádraží. Hezký článek vyšel v Lidových novinách  (klikněte ZDE). Jak náměstí v Litomyšli vypadá můžete vidět na prvních dvou fotofrafích z levai. Další "inspirací" nám může být Billa v Kladně, kterou vidíte na druhém obrázku, nebo Billa v Žamberku.

Tak jak zatím cítíme je projekt Billa v Komořnech blíže Kladnu a Žamberku než Litomyšli a naším cílem by mělo být překonat Litomyšl. Jak je možné vytvářet veřejný prostor je vidět v Kodani, kde vznikl soubor 3 veřejných prostorů s názvem Park Imigrantů, který se skládá z Rudého náměstí (u nás asi neprojde), tržiště a parku. Reportáž ze Streamu v serii Gebrian versus (reportáž k vidění ZDE)

A ještě jedno inspirativní video. Proč neděláme správné věci správným způsobem?