Účel spolku:

Realizace společensky prospěšných aktivit dotýkajících se lokality nacházející se v obci Praha, v katastrálním území Komořany, potažmo v katastrálním území Modřany (dále jen "území"), a to zejména zajišťování ochrany přírody a krajiny území, zachování urbanistického rázu území, podpora územního rozvoje území s přesahem na celou Prahu 12, podpora společenského a kulturního života místních obyvatel.

Základní cíle a hlavní činnosti spolku:

• ochrana přírody a krajiny území, ochrana životního prostředí území a ochrana lidského zdraví;
  • ochrana přírodních, kulturních a civilizačních hodnot území, včetně urbanistického a architektonického dědictví území;
  • aktivní účast na komunitním plánování, spolupráce se státní správou, samosprávou, právnickými subjekty, fyzickými osobami a spolky;
  • dosažení obecně prospěšného souladu veřejných a soukromých zájmů v území zahrnujících tvorbu příznivého životního prostředí, hospodářský rozvoj a soudržnost společenství obyvatel území.

To vše pro současnou i budoucí generaci.

Formami činnosti spolku jsou zejména:

• účast ve správních i jiných řízeních, ve kterých by mohly být naplněny, resp. dotčeny cíle spolku;
  • aktivní účast při koordinaci rozvojových záměrů území a lokalit s ním sousedících, či majících vztah k území;
  • pořádání společenských, kulturních, sportovních a vzdělávacích akcí
    (setkávání občanů, prezentace, přednášky, semináře);
  • organizování kampaní, petičních aktivit a průzkumů veřejného mínění, pořádání benefičních akcí a informování veřejnosti;
  • propagace aktivit spolku, vydávání letáků, propagačních materiálů, mapových podkladů a publikací;
  • poradenská činnost pro veřejnost, jiné spolky a organizace;
  • účast v grantových či jiných řízeních pro získání finančních a jiných prostředků pro podporu činnosti spolku;
  • pořádání veřejných sbírek pro podporu činnosti spolku a pro zajištění činnosti spolku;
  • zapojení dobrovolníků a podpora dobrovolnictví.

Statutární orgán

Michal Král - předseda